Belgacom: Bellen met beeld - Fortis: Britse rechtszaak verloren - Industeel Belgium: Staking wegens onzekerheid


BELGACOM. Bellen met beeld
Belgacom lanceert maandag een klein videoscherm dat aan de telefoon kan worden gekoppeld, de Belgacom Visto. Het gaat om een klein lcd-scherm van 8,9 centimeter. De beeldkwaliteit is vergelijkbaar met die van het internet. Het scherm kost 249,50 euro.


FORTIS. Britse rechtszaak verloren
Fortis heeft bot gevangen in een rechtszaak waarin het probeerde de Britse overheid mee te doen opdraaien voor de kosten (bijna 40 miljoen euro) van een treinongeval uit 2001. Fortis was de verzekeraar van Gary Hart, die met zijn auto van de weg sukkelde en op een spoorweg terechtkwam doordat hij in slaap was gevallen in zijn wagen. Een passagierstrein reed in op de auto en botste vervolgens op een goederentrein.

Bij het ongeval kwamen tien mensen om het leven en raakten 70 gewond.

Volgens de Belgisch-Nederlandse verzekeringsgroep zou het ongeval niet gebeurd zijn als een veiligheidsafsluiting bij de spoorweg langer zou zijn geweest. Maar de rechtbank wees de eis af en stelde dat de overheid niet nalatig is geweest.


INDUSTEEL BELGIUM
Staking wegens onzekerheid

Een duizendtal werknemers van het staalbedrijf Industeel Belgium (het vroegere Fafer) in Marchienne-au-Pont heeft donderdag het werk neergelegd. De actie is een initiatief van het gemeenschappelijk vakbondsfront. Het personeel kan niet begrijpen waarom het nog altijd niet weet voor hoeveel mensen in de toekomst nog plaats is in het bedrijf, waarvan de Franse eigenaar Arcelor zich wil ontdoen. De personeelsleden zijn in ieder geval niet gerustgesteld na het onderhoud van woensdag tussen de vakbondsafgevaardigden en de directie. Industeel heeft momenteel te kampen met een verlies van 15 miljoen euro.