BRUSSEL -- EVS Broadcast Equipment, een Luiks bedrijf dat ervoor zorgt dat u de mooiste voetbalmomenten nog eens in slow motion kan bewonderen, heeft een overnamebod ontvangen ter waarde van 98 miljoen euro.

Het aandeel van EVS, dat het de voorbije weken en maanden al bijzonder goed had gedaan, steeg prompt met 8,3 procent tot 34,5 euro.

Wie de fabrikant van beeldvertragingsapparatuur wil overnemen, is niet bekend. Volgens financieel directeur Jacques Galloy gaat het om een ,,internationaal beursgenoteerd bedrijf''. Het bod krijgt de steun van EVS zelf. De transactie kan nog voor nieuwjaar afgerond zijn.

EVS, dat vorig jaar 2 miljoen euro winst maakte op een omzet van 36,4 miljoen euro, staat volgens analisten voor een bloeiperiode door de opkomst van digitale televisie en cinema.

De beurscarrière van het Luikse bedrijf zal uiteindelijk vijf jaar geduurd hebben. EVS kwam in oktober 1998 naar de beurs tegen een intekenprijs van 37,2 euro (1.500 frank) per aandeel. De aandeelhouders van het eerste uur hebben hun broek gescheurd aan het aandeel, maar zijn wellicht toch blij dat ze er tegen deze koers kunnen uitstappen.