COFINIMMO: Winstverwachting voor hele jaar verlaagd


COFINIMMO: Winstverwachting voor hele jaar verlaagd
het grootste Belgische vastgoedbedrijf Cofinimmo heeft tijdens de eerste zes maanden 15 procent meer nettowinst geboekt, vergeleken met de eerste semester 2002. De groei was te danken aan een toename van de huurinkomsten met 12,4 procent en een bezettingsgraad (95,6 procent) die het Brusselse gemiddelde (90,7 procent) oversteeg. De nettowinst na zes maanden kwam uit op 31,17 miljoen euro, tegenover 26,99 in de eerste helft van 2002.

Cofinimmo temperde meteen het optimisme door een winstverlaging aan te kondigen voor heel 2003. Het verlaagde de verwachte nettowinst per aandeel met 4 procent tot 8,2 euro. Die daling heeft alles te maken met de uitgifte van nieuwe aandelen. Daarmee betaalt Cofinimmo de overname van het vastgoedbedrijf Longview Holding. Longview wordt gewaardeerd op 70 miljoen euro.

De betaling in aandelen zorgt er meteen voor dat de verzekeraar AGF Belgium zijn belang in Cofinimmo kan optrekken van 5,32 naar 9,76 procent terwijl het vastgoedfonds Forum European Realty Income een participatie verwerft van 2,7 procent.