© dpa
BRUSSEL (reuters, eigen berichtgeving)-- De Duitse elektronicareus Siemens gaat tegen het einde van het volgende boekjaar nog eens 2.300 banen schrappen in zijn afdeling mobiele telefonie. De maatregel maakt deel uit van een bijkomende kostenbesparingen van één miljard euro. Of de Belgische vestiging ook zal worden getroffen, is nog niet duidelijk.

,,Wij hebben juist een herstructurering aangekondigd. We hopen en vermoeden dat het geen bijkomende impact zal hebben voor Belgie,'' zegt woordvoerster Vera Janssens. Momenteel is er nog geen uitsluitsel gegeven door het hoofdkantoor in Duitsland, maar een definitief antwoord wordt verwacht tegen eind augustus.

In mei kondigde Siemens aan dat er 345 van de 1.262 banen moeten sneuvelen in de vestigingen van de telefonieafdeling Siemens Atea in Bergen, Gent en Herentals. Siemens Atea is actief in vaste telefonie, mobilofonie en privé-telefooncentrales en herbergt de afdelingen Information and Communication Networks en Information and Communication Mobile.

,,Siemens mobile wil zijn productiviteit verbeteren omwille van de blijvende zwakke markt'', liet Siemens gisteren weten vanuit München. Er zullen 500 jobs moeten verdwijnen in Duitsland.

Siemens mobile, de vierde grootste maker van mobiele telefoontoestellen in de wereld, boekte in het derde kwartaal, dat eindigde op 30 juni, een verlies van 42 miljoen euro. De afdeling telde 28.600 mensen op het einde van 2002, en heeft voor dit jaar al een reductie van 2.000 banen aangekondigd.

De druk op de prijzen neemt almaar toe, waardoor de omzet in de markt van de toestellen vermindert, zelfs al stijgt het aantal verkochte apparaten. Ook de bestellingen voor draadloze netwerken blijven onder het niveau van de verwachtingen. Siemens voorspelt dan ook dat die markt dit jaar met 20 procent zal afnemen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig