BRUSSEL -- Ticket BBL Travel neemt de 19 reiskantoren van Touring Club Reizen over. Daardoor wordt het kantorennet van Ticket BBL Travel uitgebreid van 24 tot 43 en wordt de reisketen de derde grootste van het land. De 84 personeelsleden van Touring Club Reizen en Travotel worden mee overgenomen. Over het overnamebedrag wilden beide partijen niets kwijt.

BBL Travel was gedurende 50 jaar een departement van de toenmalige Bank Brussel Lambert. De omzet zakenreizen beliep in 1998 5,4 miljard frank, de vakantiereizen 1,8 miljard frank. De zakenreizen fuseerde op 1 januari 1999 met American Express.

Ticket BBL Travel werd opgericht op 11 februari 1999 voor de verkoop van vakantiereizen, telt 24 reiskantoren en een call center en boekte in 1999 75.000 klanten. Touring telt 19 reiskantoren met 35.000 klanten en is ook als touroperator bedrijvig op de Belgische markt met de nv Travotel. Touring telt als pechverhelpingsbedrijf 900.000 leden in België, met een jaaromzet van 3,5 miljard frank.

Door de overname van alle aandelen van Touring Club Reizen, wordt Ticket BBL Travel het derde grootste kantorennet, met een omzet van 3,6 miljard frank. De nieuwe benaming voor alle kantoren wordt Ticket BBL Travel en in die kantoren worden ook de reisbijstands- en pechverhelpingsproducten van Touring aangeboden. De 43 kantoren worden op termijn volgens een zelfde stijl ingericht en synergieën zullen worden uitgebouwd om de service naar de clientèle te verhogen.

De aandelen van Touring worden aan Ticket BBL Travel overgedragen einde februari 2000, het moment waarop de audit over het boekjaar 1999 rond is. Het dagelijks bestuur wordt overgedragen vanaf 1 januari 2000. Er zullen slechts enkele kantoren fuseren, omdat de meesten complementair zijn. Het is de bedoeling van Ticket BBL Travel het aantal kantoren binnen vijf jaar op te voeren tot 70, om aldus de marktleider te worden.