Brussel -- Ex-Zillionbaas Frank Verstraeten wist al een week voor het nieuws officieel bekend werd gemaakt dat Q-Music en 4FM de twee commerciële radiolicenties zouden binnenhalen. ,,Ik heb dan ook massaal aandelen gekocht van Think Media ( eigenaar van 4FM, red. )'', zei Verstraeten gisteren in een interview met het VRT-programma Terzake. Ook de eigenaar van Think Media, Maurice De Velder, zou vooraf op de hoogte zijn geweest.
Het gerecht voert al een tijd onderzoek naar de toekenning van de radiolicenties aan Q-Music en 4FM. De plotse koersstijging van de aandelen van Think Media, twee dagen voor de officiële bekendmaking, wekte hun argwaan. Vermoed wordt dat er een lek was in het Commissariaat voor de Media, dat de licenties toekende.

Verstraeten bevestigt dit vermoeden nu. ,,Ik ving toevallig een telefoongesprek op'', verklaart hij. ,,Het gesprek ging tussen twee personen van zo'n hoog niveau dat ik wel zeker kon zijn.'' Vlaams minister van Media, Dirk Van Mechelen, wenste gisteren niet te reageren op de uitlatingen van Verstraeten. ,,Ik reken erop dat het gerecht zijn werk doet'', zei hij.

De voormalige Zillion-baas, pas vrijgelaten uit de gevangenis, geeft ook toe dat hij via een tussenpersoon smeergeld heeft betaald om de nodige vergunningen voor zijn Antwerpse megadancing Zillion bijeen te krijgen. Twee dagen later kreeg hij groen licht van de Antwerpse burgemeester, Leona Detiège. Verstraeten zelf betwijfelt evenwel dat het smeergeld naar de burgemeester is gegaan. Verstraeten werd oorspronkelijk aangehouden op verdenking van moordpoging. Maar die beschuldiging zou intussen zijn afgezwakt tot mondelinge bedreigingen.