De kapitaalmarkten zien de overname van Freeserve door T-Online blijkbaar wel zitten. De hoge overnameprijs die de Duitse internettoegangsleverancier (ISP) voor zijn Britse concurrent wil betalen, is ditmaal geen reden voor een koersdaling van de koper, wel integendeel. Het aandeel van T-Online koerste gisteren op de beurs van Frankfort vlot 3,2 procent hoger tot 38,26 euro.

De Britse zondagskranten The Sunday Times en The Sunday Telegraph schreven het voorbije weekend dat de dochter van Deutsche Telecom zo maar eventjes 420 miljard frank of 650 pence per aandeel veil zou hebben om Freeserve in te lijven. Dat betekent een premie op de koers van Freeserve van 165 procent. T-Online heeft bijna vijf miljoen abonnees, tegenover 1,9 miljoen klanten voor Freeserve.

T-Online, de grootste internettoegangsleverancier na America Online, weigerde commentaar te geven op de berichten in de media, maar Thomas Winkler, een senior vice-president van Deutsche Telekom, was heel wat minder ontkennend in zijn commentaar. ,,Wij blijven niet bij de pakken zitten. We moeten meedoen aan de internationale consolidatie.''

Waarnemers houden al maanden rekening met een toenadering van T-Online tot Freeserve. Het Duitse internetbedrijf moet sterk groeien buiten de thuismarkt om het leiderschap in Europa te kunnen behouden. ,,Misschien is dit wel een goed moment om een overname te doen, omdat de koersen van vele internetbedrijven, zoals Freeserve, de afgelopen maanden flink gedaald zijn'', meent Lutger Vossenberg, een financiële analist van BfG Bank in Frankfort. Maar hetzelfde kan worden gezegd van de potentiële overnemer, T-Online.

  • Deze dagelijkse rubriek signaleert en verklaart opvallende koersbewegingen van een aandeel.
  • U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

    Lees gratis ›

    Geen betaalgegevens nodig