LONDEN (reuters) -- Een mysterieuze koper kocht gisteren een belang in Manchester United. Daardoor laaide de speculatie opnieuw op dat er een overnamebod op de club in de maak is.

De Duitse Commerzbank bemiddelde in de transactie, maar weigerde de koper van het belang bekend te maken, en wilde ook niet zeggen om hoeveel aandelen het ging. Ook Manchester United weigerde alle commentaar.

Volgens gegevens van de beurs vonden er twee bloktransacties van elk ongeveer 11,9 miljoen aandelen plaats. Samen zijn die pakketten goed voor een belang van ongeveer 4,5 procent in de club. Daarvoor werd 31 miljoen pond betaald. Tegen de betaalde prijs is Manchester United ongeveer 690 miljoen pond waard.

Er wordt al gespeculeerd over een overnamebod op Manchester United sinds de Londense club Chelsea in juli overgenomen werd door de Russische tycoon Roman Abramovich.

Malcolm Glazer, eigenaar van de Tampa Bay Buccaneers, de kampioenen in de Amerikaanse Super Bowl, wordt beschouwd als de meest waarschijnlijke bieder. Hij heeft al een belang van 10 procent opgebouwd in Man United. Onlangs greep Glazer naast de Los Angeles Dodgers. Het baseballteam kwam in handen van News Corp.

Onder de andere belangrijke aandeelhouders zijn ook twee Ierse racepaarden-magnaten, J.P. McManus en John Magnier. Zij hebben hun belang opgedreven tot meer dan 23 procent door in oktober het belang van 10 procent van BSkyB over te nemen. Magnier en McManus hebben echter altijd gezegd dat ze geen interesse hadden voor een volledige overname.

Ook de Nederlander John de Mol, de bedenker van onder andere Big Brother, heeft aandelen Manchester United gekocht. Maar volgens Frank Botman, de directeur van de Mols investeringsvehikel Talpa Capital, is de Nederlander niet de geheimzinnige koper.