©epa
BRUSSEL -- Jos Peeters, de topman van het Leuvense durfkapitaalfonds Capricorn, wordt de nieuwe eigenaar van Nasdaq Europe, de beurs voor groeibedrijven die hij 8,5 jaar geleden mee hielp oprichten. Hij koopt het meerderheidsbelang van Nasdaq Inc voor een niet nader genoemd bedrag.

Zowel Nasdaq als Peeters had de voorbije dagen nog heel wat mist gespuid over de vraag of Nasdaq Europe al dan niet in vereffening zou worden gesteld (DS 27 en 28 november) . Uiteindelijk kwam het op de bijzondere aandeelhoudersvergadering (BAV) van vrijdag niet tot een stemming daarover.

Peeters koopt voor een niet genoemde prijs het belang van 63 procent in de beurs over van de Amerikaanse Nasdaq. De komende dagen en weken praat hij ook met de andere aandeelhouders over een overname van hun participatie. Het officiële einde van Nasdaq Europe -- de handel werd gisteren definitief stilgelegd -- bevat daarmee meteen de kiem voor een nieuwe Europese groeibeurs. In een gesprek met de redactie zei Peeters gisteravond dat hij daar binnen een á twee jaar opnieuw mee van start wilt gaan.