AMSTERDAM (reuters) -- Zin om een eigen brouwerijtje te starten? De Nederlandse brouwer Grolsch is van plan om zijn oude brouwerijen vanaf 8 januari te veilen. ,,De installaties zijn oud, maar goed onderhouden'', aldus Coen Thoenissen, de woordvoerder van Grolsch vrijdag.

De Nederlandse brouwer wil tegen 2005 de oude brouwerijen in Enschede en Groenlo ruilen voor een gloednieuwe in het nabij gelegen Boekelo. Daar werd voor een kwart miljard euro een nieuwe brouwerij opgebouwd.

De brouwerij in Groenlo is 250 jaar oud en ligt vlakbij de plaats waar het eerste Grolschbiertje in 1615 gebrouwen werd. De vestiging in Enschede bestaat al 100 jaar.

De veiling wordt georganiseerd door DoveBid en start op 8 januari volgend jaar. Volgens Robin Fritz, de woordvoerder van de DoveBid, hebben al verschillende partijen hun interesse laten blijken. De interesse reikt tot in China en Rusland. ,,Onze eerste prioriteit is om de brouwerijen in hun geheel te verkopen. Als dat niet lukt, kunnen we beginnen met delen van de vestigingen te verkopen. De hele operatie zou tegen april moeten afgerond zijn''.