LONDEN (bloomberg) -- De effectenbeurs van Londen (LSE) heeft een nieuw marktsegment geopend voor de handel in warrants. Op de continentale beurzen -- ook Euronext Brussel -- zijn warrants al langer een vertrouwd fenomeen.

,,Gedekte warrants'', zoals deze producten in feite heten, zijn een vorm van opties die worden uitgegeven door banken. De Franse bank Société Générale, die ook in ons land warrants uitgeeft, wil zich opwerpen als één van de gangmakers van de Britse warrantmarkt. Ook Commerzbank, Dresdner Kleinwort Wasserstein, Goldman Sachs Group, JP Morgan Chase en TradingLab (een dochter van het Italiaanse UniCredito) mogen in Londen warrants uitgeven. Initieel zullen 160 warrants worden verhandeld op steraandelen als BP en Vodafone, en op indexen als de FTSE 100 en de Dow Jones.

Voor de LSE zijn warrants een manier om te diversifiëren richting afgeleide financiële producten, nadat de beurs vorig jaar naast de overname van de optie- en futuresbeurs Liffe greep, die toen verkocht werd aan Euronext. In tegenstelling tot de meeste continentale beurzen heeft de LSE nooit een derivatendivisie gehad.