BRUSSEL -- Het Amerikaanse buyout-fonds Bain Capital zou exclusieve gesprekken voeren met de Frans-Belgische oliereus TotalFinaElf, over de overname van het coating- en vervenbedrijf SigmaKalon. Dat bedrijf heeft in ons land vestigingen in Manage en in Deurne.

SigmaKalon, het bedrijf achter verfmerken als Histor en Sigma, staat al langer te koop. Atofina, de divisie van TotalFina die het bedrijf herbergt, verklaarde eerder 1,5 miljard euro aan een verkoop te willen overhouden. Het Finse Kemira passeerde in de pers al de revue als kandidaat-koper, maar volgens berichten in de Franse pers zou de Amerikaanse investeringsgroep Bain Capital in vergevorderde onderhandelingen zitten. Een overeenkomst kan al volgende maand rond zijn, zeggen bankiers bij het dossier.

SigmaKalon is Europa's grootste fabrikant van verf voor huishoudelijk gebruik en telt wereldwijd 10.400 werknemers. In ons land heeft het bedrijf een fabriek voor industriële verven en harsen in het Waalse Manage, en een vestiging in Deurne die gespecialiseerd is in coatings en verf voor scheepsrompen.