Een omzetdaling met 19 procent tijdens het eerste kwartaal heeft gisteren druk gezet op de koers van de producent van grafische software Global Graphics. Global Graphics haalde tijdens de eerste drie maanden van het boekjaar een omzet van 5,68 miljoen euro tegenover 7,01 miljoen euro tijdens de eerste drie maanden van 2001.

Het bedrijf haalde tijdens het eerste kwartaal wel een nettowinst van 1,92 miljoen euro, terwijl in het eerste trimester 2001 nog een verlies van 90.000 euro werd geboekt. Deze winst is echter integraal te danken aan de verkoop van een informatica-filiaal aan de Andlinger, de moedermaatschappij van Global Graphics. De verkoop is een onderdeel van een drastische herstructurering. Een tweede activiteit die de deur uitgaat is de afdeling die onder meer belichters voor flexoplaten maakt. De verkoop aan het management is nog niet afgerond.

Wordt enkel rekening gehouden met de resultaten uit voortgezette activiteiten dan kijkt Global Graphics op tegen een groter verlies. Het nettoverlies tijdens de eerste drie maanden van 2002 bedroeg 1,12 miljoen euro (of 0,11 euro per aandeel), tegenover een nettoverlies van 638.000 euro (of 0,06 euro per aandeel) tijdens het eerste kwartaal van 2001. Global Graphics liet ten slotte weten dat de nettoschuld 17,6 miljoen euro bedraagt. Het bedrijf verzekerde dat het ondanks de vlakke omzet- en winstprestaties in staat is om tegelijk voldoende werkkapitaal te hebben en de schulden terug te betalen.