LONDEN (reuters, eigen berichtgeving) -- Een sterke Europese internetfusie is wellicht in de maak. Het Duitse internettoegangsbedrijf T-Online staat volgens de Sunday Times op het punt om een bod uit te brengen op Freeserve, de Britse pionier van gratis Internet.

T-Online, het dochterbedrijf van Deutsche Telekom, is niet het enige internetbedrijf dat interesse heeft voor de Britse succestoegangsleverancier, maar zou wel het hoogste bod klaar hebben. Freeserve, voor 80 procent in handen van de elektronicadistributeur Dixons, heeft ongeveer 1,9 miljoen abonnees. Daarmee heeft het een derde van de Britse internetsurfers onder dak, een absolute marktleiderspositie.

Volgens de Sunday Times zou T-Online 650 pence per aandeel veil hebben voor Freeserve. Vrijdag sloot Freeserve op de beurs van Londen nog af op 392 pence. Het T-Online-bod waardeert het bedrijf op 6,5 miljard pond (ongeveer 420 miljard frank). Als het nieuws van de Sunday Times klopt, dan is één Freeserve-abonnee voor de Duitsers dus grofweg liefst 220.000 frank waard.

Naast T-Online zouden ook het Britse kabelbedrijf NTL en het Spaanse internettoegangsbedrijf Terra Networks interesse hebben voor Freeserve. NTL is de kabeloperator die zich sterk uitbreidt in Europa en samen met zijn rivaal UPC een gemeenschappelijk bod heeft uitgebracht op de Vlaamse telecomoperator Telenet.

Het is bekend dat Dixons (een deel van) zijn belang in Freeserve wil verkopen. Dixons bracht Freeserve naar de Londen Stock Exchange en Nasdaq in augustus vorig jaar. Daar werd het het symbool van de ,,dotcom''-mania.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig