BRUSSEL -- De hete sectoren uit de ,,nieuwe economie'' krijgen heel wat aandacht op de jaarlijkse beleggershappening van de Vlaamse Federatie van Beleggingsclubs (VFB), dit jaar op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart.

Het enorme succes van de happenings dwingt de VFB ertoe het evenement opnieuw over twee dagen te spreiden. Het programma is op beide dagen wel bijna identiek.

Het worden twee dagen die grotendeels in het teken staan van de zogenaamde new economy. Na de traditionele rente- en wisselvoorspellingen door analist Frank Böll moeten de bezoekers tussen 10.40 uur en 11.20 uur een keuze maken tussen lezingen over drie groeimarkten: Azië en Japan (door Eddy Belmans van de BBL), de telecomsector (B. Geukens van Fortis Investment Management) of de biotechsector (Youri Amerijckx van KBC).

Voor de middag is er vervolgens nog keuze uit drie onderwerpen: beleggen in Internet, een voorstelling van Barco en één van Deceuninck Plastics (op vrijdag) of Solvay (op zaterdag).

's Namiddags nemen twee buitenlandse analisten het woord over de thema's ,,Een nieuw millennium, een nieuw Europa'' en ,,Amerikaanse groeiaandelen kiezen tegen een aanvaardbare prijs''. Daarna kunnen bezoekers nog kiezen tussen bedrijfsvoorstellingen van Agfa-Gevaert, Telinfo en CFE.

Tussen of tijdens de lezingen kunt u een bezoek brengen aan de stands van banken, beursvennootschappen, beleggingsbladen en bedrijven.

  • De happening vindt plaats in zaal Alpheusdal, Filip Williotstraat 22, 2600 Berchem.
  • VFB-leden betalen 900 frank, niet-leden 1.300 frank en studenten 600 frank (niet-leden moeten een kopie van hun studentenkaart opsturen), voor 12 maart te storten op rekening 320-0827716-85 van de VFB. Koffie en broodjes zijn inbegrepen. Vergeet niet te vermelden op welke dag u wilt komen. Individuele VFB-leden worden ook verzocht hun codenummer te vermelden. Info: 03-353.18.67 (tel. & fax).