De gedreven ondernemer Geert Allaert heeft, circa twee jaar na het afscheid van de Gimv en Roularta, in Mercator Noordstar een nieuwe partner gevonden. De intrede van een partner was noodzakelijk geworden nadat vorig jaar de beursplannen onuitvoerbaar bleken. Allaert noemde dat vrijdag vooral pech voor de beurs.

Ondanks de uitspraak van Vlaams minister van Economie Dirk Van Mechelen dat risicokapitaal overvloedig voorhanden is om Vlaamse bedrijven te steunen, toont dit dossier aan dat het niet het geval is voor ,,sportieve'' dossiers zoals Music Hall. Andere fondsen die het dossier te zien kregen, bedankten voor de eer.

Mercator Noordstar blijkt bij moeilijke Vlaamse dossiers, maar waar wel dynamisch management aanwezig is, net dat tikkeltje verder te gaan. Zoals de Gimv toen deze instelling nog niet beursgenoteerd was. Zo is het ook Mercator Noordstar die de internationalisatie van het Flanders Language Valley concept van Jo Lernout en Pol Hauspie financieel het sterkst steunt. Gelukkig voor Vlaanderen dat deze ,,Zwitserse'' maatschappij gevoel voor ,,gemenebest'' heeft?