BRUSSEL -- Het durfkapitaalfonds CVC Capital Partners maakte vrijdag de overname bekend van de auto-onderdelenafdeling van de groep Ivensys, ontstaan uit de fusie van BTR. Voor CVC België, dat de transactie uitwerkte, gaat het om de vierde grote verrichting.

Ivensys Sealing Systems (ISS) maakt dichtingselementen voor de autosector, is actief in zeventien landen en stelt 12.000 mensen tewerk. De groep is wereldwijd marktleider met een omzet van 1,053 miljard euro (42,5 miljard frank). ISS heeft een kleine vestiging in Gent maar gaat zijn hoofdkantoor in Brussel vestigen.

CVC Capital Partners betaalt 406 miljoen euro (16,37 miljard frank) voor ISS. De transactie werd uitgewerkt door CVC België dat daarmee zijn vierde overname realiseert na eerder Ipso-ILG, vatengroep Blagden en verwarmingsgroep ACV. ISS is meteen de grootste verrichting voor de Belgische afdeling van dit Angelsaksisch durfkapitaalfonds.

,,ISS is marktleider maar werkt in een zeer concurrerende sector. Het komt erop aan de kosten verder te drukken en via overnames de slagkracht te vergroten'', zegt Geert Duyck, directeur van CVC Capital Partners. Volgens Duyck zal ISS pas over enkele jaren naar de beurs gebracht worden of aan een concurrent verkocht worden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig