PARIJS/BRUSSEL (reuters, eigen berichtgeving) -- Gérard Mestrallet, voorzitter van de nutsgroep Suez Lyonnaise des Eaux, kondigt een reeks initiatieven aan om de communicatie-activiteiten, één van de vier kernmetiers van de groep, uit te breiden.

De communicatiedivisie is de kleinste en minst rendabele poot van de Suez-Lyonnaise-groep. Gérard Mestrallet heeft echter begrepen dat de financiële markten niet warmlopen voor traditionele activiteiten als afvalverwerking, watervoorziening of elektriciteitsproductie. Ze kicken wel op het Internet, telecom en kabel. En hij geeft hen wat ze vragen. In een interview met de Franse krant Les Echos kondigde Mestrallet daarom een paar initiatieven aan op het vlak van communicatie.

Hij maakte onder meer bekend dat Suez-Lyonnaise deel uitmaakt van een consortium dat meedingt naar de één van de twee licenties voor de uitbating van een vast telecomnetwerk in Frankrijk. Het consortium, waarvan ook de groep Arnault deel uit maakt en een niet nader genoemde buitenlandse operator, wil vlug actief worden in honderd Franse steden en zal kleine en middelgrote bedrijven een snelle internettoegang aanbieden.

Daarnaast stelt Suez-Lyonnaise zich ook kandidaat voor een mobilofonielicentie volgens de nieuwe norm UMTS. De UMTS-technologie is veertig keer sneller dan de huidige gsm-standaard en biedt ook toegang tot het Internet.

Suez-Lyonnaise dong al een keer vruchteloos mee naar een mobilofoonlicentie. De groep baat al wel een kabelnet uit in Frankrijk met 850.000 abonnees.

Op de Parijse beurs steeg het aandeel Suez-Lyonnaise, dat de voorbije weken was afgegleden naar het laagste peil in meer dan een jaar, na de uitlatingen van Mestrallet met 9,4 procent tot 152,1 euro.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig