BRUSSEL -- De textielgroep Sioen stelt haar winstverwachting voor dit jaar bij. Terwijl er in september, bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers, nog werd uitgegaan van een toename van het nettoresultaat met zo'n 10 procent, verwacht Sioen nu een daling van de nettowinst met 13 tot 15 procent.

Vooral in de coating-divisie kreeg Sioen in het tweede semester af te rekenen met een gewijzigde concurrentiële omgeving, als gevolg van onder meer de vertraging in de wereldeconomie. De divisie moest prijsdalingen doorvoeren om de volumegroei op peil te houden, aldus Sioen in een mededeling gisteravond. De cashflow zou met 7 tot 9 procent groeien. In september ging de textielgroep nog uit van een stijging van de cashflow met 20 procent.

De raming van de omzetgroei werd evenwel niet bijgesteld: Sioen blijft ervan uitgaan dat de omzet in 2001 20 procent hoger zal uitkomen dan in 2000. De groep verwacht het jaar af te sluiten met een nettowinst na belastingen van ongeveer 7,4 procent ten opzichte van de omzet.

Sioen maakt op 27 maart definitieve cijfers over 2001 bekend. Voor volgend jaar spreekt de groep zich niet concreet uit.