DAIKIN: Werkt met 120 uitzend-senioren - UUNET: Beperkt gedwongen ontslagen


DAIKIN: Werkt met 120 uitzend-senioren
De airconditioningsconstructeur Daikin, in Oostende, blijft bij voorrang rekruteren in de groep van ,,oudere'' werkzoekenden, de 50-plussers. Tussen maart en juli van dit jaar werden 120 ,,senioren'' (sic) als montagearbeider ingezet, met een uitzendcontract. De rekrutering verloopt via de uitzendbedrijven Creyf's en T-interim, aangevuld met opleidingen door de VDAB en Daikin zelf. De 50-plussers worden gebruikt om productiepieken op te vangen, vooral in de aanloop naar de zomermaanden. Het project krijgt de steun van de Vlaamse minister van Werkgelegenheid, Renaat Landuyt.


UUNET: Beperkt gedwongen ontslagen
Bij de internetprovider UUnet, een dochter van WorldCom met vestiging in Diegem, worden uiteindelijk slechts negentien mensen ontslagen. Er verdwijnen weliswaar 39 van de 96 bediendenjobs, maar elf werknemers kunnen elders binnen de groep WorldCom terecht en nog negen hebben op basis van het onderhandelde sociaal plan vrijwillig ontslag genomen.

Bij WorldCom Development, een ander dochterbedrijf van WorldCom met vestiging in Diegem, verdwijnen zeventien van de 44 jobs. Het bedrijf heeft de voorwaarden uit het sociaal plan van UUnet overgenomen. In tegenstelling tot UUnet waren er bij het personeel van WorldCom geen kandidaten voor vrijwillig ontslag.