Jo Van Croonenborch
©mc

BRUSSEL -- Jo Van Croonenborch (34) volgt op 1 november Guido Verdeyen op als gedelegeerd bestuurder van de Vum nv, die De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk uitgeeft. Dat heeft de raad van bestuur van de Vum gisteren beslist.

In de nieuwe structuur die de Vum onlangs uittekende, staat de Vum nv in voor de krantenactiviteiten en voor een belangrijk deel van de commerciële drukwerken. Het is een van de dochters van de overkoepelende holding Vum Media.

Van Croonenborch studeerde geschiedenis, maar maakte carrière in de grafische sector, bij een handelsdrukkerijgroep en bij een internationaal grafisch servicebureau.

Hij kwam in dienst van de Vum toen die in 1995 het Volk overnam, en kreeg de leiding over de handelsdrukkerij die mee in de overname van het Volk zat.

In 1998 kwam Van Croonenborch aan het hoofd van de Grafische Divisie van de Vum.

In die hoedanigheid deed hij ook ervaring op met het drukken van kranten, en was hij nauw betrokken bij het productieproces van de drie krantentitels van de Vum.

Van Croonenborch blijft ook gedelegeerd bestuurder van de drukkerijen Sofadi en Les Presses de l'Avenir, waarin Vum Media een belang van 60 procent heeft.

Guido Verdeyen blijft na 1 november 2000 bestuurder van de overkoepelende holding Vum Media.