Het park is ingedeeld in vier zones: eentje per tv-figuur.

Een van de mooiste attracties staat in de Plop-zone: een rondvaart lang 600 bewegende kaboutertjes. Ook de batflyer staat hier: een vleermuis die de kinderen tot 13 meter boven het bos laat klimmen.

Gert en Samson bieden onder meer een kermis uit de oude doos en in de zone van Wizzy en Woppy kijkt u als muisjes naar de grote wereld: alles is er vijftien keer uitvergroot. Een boottochtje door de vuile vaat staat op het programma. Bij Big en Betsy staat de kinderboerderij.

Als alles klaar is, biedt het park 29 attracties, acht restaurants en twee winkels. In de zomer treden Samson en Gert op in het grote theater, maar ook kleinere shows -- met goochelaars en kabouters -- vinden elke dag plaats. Net zoals Mickey Mouse in Disneyland, lopen Plop, Samson en Wizzy ook lijfelijk rond in hun park.

Plopsaland wil ook scholen aantrekken. Daarvoor -- maar in de schoolvakanties loopt het programma gewoon door -- zijn er twee educatieve attracties ingericht. Op de boerderij kunnen kinderen het verschil voelen tussen de huid van een koe en een varken, ze kunnen het verschil proeven tussen tarwe en gerst en heel veel ruiken. In het bos van kabouter Plop vertelt een grote kabouter over de vier seizoenen.

Tegen 2001 -- maar dat kan ook later worden -- wil Plopsaland een grote theaterzaal neerzetten aan de ingang. Daar zouden de musicals en de kerstshows van Studio 100 terechtkunnen -- na de voorstellingen in Antwerpen welteverstaan. Tv-shows, zakenpresentaties en andere zijn er eveneens welkom. De Panne is alvast erg geïnteresseerd. De plannen voor een eigen auditorium op het Koningsplein zijn intussen opgeborgen.

Voor Plopsaland is zo'n theaterzaal erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat de zaak tijdens de winter niet helemaal stilvalt.