De aandelen van de Nederlandse leverancier van computerdiensten Ordina zakten gisteren met 5,6 procent tot 7 euro. Beleggers wilden van het aandeel af nadat het bedrijf een verlies over het eerste halfjaar had bekendgemaakt en een omzetdaling voor de tweede jaarhelft in het vooruitzicht had gesteld.

Het verlies was in overeenstemming met de voorspellingen die Ordina eerder al had gedaan. Maar de slechte vooruitzichten voor de rest van het jaar waren nieuw en verrasten analisten. Marco Schram van Delta Lloyd Securities noemde de vooruitzichten ,,teleurstellend''.

Ordina verloor in de eerste zes maanden 1,05 miljoen euro, terwijl er een jaar eerder nog een winst van 8,9 miljoen euro was geboekt. Net als sectorgenoot Getronics lijdt het Utrechtse bedrijf onder de economische conjunctuur. De Nederlandse economie vertoonde in het eerste halfjaar krimp. Het aantal persoonlijke faillissementen liep in die periode op tot het hoogste niveau in twintig jaar. In dat klimaat zijn bedrijven niet geneigd te investeren in nieuwe computers.

  • Deze rubriek signaleert en verklaart opvallende koersbewegingen van een aandeel.