ADIDAS-SALOMON: Opgenomen in Ethibel-register - AHOLD: Amerikaanse keten verkocht - HAGEMEYER: Tot 2005 geen ,,normale'' winstgevendheid - PHILIPS: LCD-filiaal snel naar de beurs - RYANAIR: Weg uit Straatsburg - UPC: Uit gerechtelijk akkoord


ADIDAS-SALOMON: Opgenomen in Ethibel-register
De Duitse fabrikant van sportartike len Adidas-Salomon is opgenomen in het investeringsregister van Ethibel. Dat bureau onderzoekt het ethische gehalte van bedrijven ten behoeve van financiële bedrijven die beleggingsfondsen lanceren op basis van sociale verantwoordelijkheid.


AHOLD: Amerikaanse keten verkocht
De Nederlandse kruideniersreus Ahold heeft een akkoord bereikt over de verkoop van Golden Gallon, een keten van 138 ,,gemakswinkels'' (convenience stores) voor brandstof en levensmiddelen in het zuidoosten van de VS. De koper is The Pantry uit North Carolina, de op twee na grootste onafhankelijke keten van gemakswinkels in de VS. De overnameprijs werd niet meegedeeld.


HAGEMEYER: Tot 2005 geen ,,normale'' winstgevendheid
De Nederlandse handelsgroep Hagemeyer verwacht tot 2005 geen herstel van de winstgevendheid tot normale niveaus. Dat zei topman Rob ter Haar gisteren tijdens een toelichting bij de halfjaarcijfers. Met normale niveaus bedoelt ter Haar resultaten die weer voldoen aan de interne financiële streefdoelen, zoals een verhouding tussen de nettoschuld en ebitda van maximaal 3,5. Hagemeyer zag zijn omzet in de eerste jaarhelft teruglopen van 4,1 naar 3,4 miljard euro. Netto was er 129 miljoen euro verlies tegenover een winst van 58 miljoen een jaar eerder.


PHILIPS: LCD-filiaal snel naar de beurs
De Nederlandse groep Philips Electronics wil LG Philips LCD, de 50/50 joint venture met het Zuid-Koreaanse LG die platte LCD-schermen maakt, zo snel mogelijk naar de beurs brengen. Dat verklaarde topman Gerard Kleisterlee in een gesprek met Reuters. Indien de operatie de komende maanden doorgaat, zou het een van de grootste beursintroducties van het jaar kunnen zijn. Het bedrijf wordt door sommige analisten gewaardeerd op ongeveer 6 miljard dollar. Philips betaalde in 1999 1,6 miljard dollar voor de helft van het bedrijf.


RYANAIR: Weg uit Straatsburg
De Ierse lagetarievenluchtvaartmaatschappij Ryanair stopt met haar vluchten tussen Straatsburg en Londen (Stansted). In de plaats zal de maatschappij vanaf 24 september op de Duitse luchthaven van Baden-Baden (Karlsruhe) vliegen, 60 kilometer verder aan de andere kant van de Rijn. De wijziging is het gevolg van een juridisch conflict met de Franse maatschappij Air France.


UPC: Uit gerechtelijk akkoord
De Nederlandse kabelmaatschappij UPC, die ook in Brussel en Leuven actief is, heeft van de rechtbank definitief groen licht gekregen om uit het statuut van het gerechtelijk akkoord te stappen. De rechter verwierp gisteren het verzet daartegen van een kleine schuldeiser. UPC, dat gecontroleerd wordt door Liberty Media, het vehikel van de Amerikaanse mediamagnaat John Malone, kan nu van start gaan met een schuldreconversie waardoor twee derde van de schuldenberg van 10 miljard euro wordt uitgewist. (reuters)