ASCOM: Meer operationele winst - BELGACOM: Sociaal overleg gaat voort - KBC: Oekraïense dochter wordt verkocht - OPEL: België mag dit jaar 5.000 Astra's meer produceren


ASCOM: Meer operationele winst
Het telecombedrijf Ascom, dat actief is in telefonie via het Internet, heeft ,,ondanks de aanhoudende moeilijkheden op de telecommarkt en de zwakke conjunctuur'' zijn operationele winst verdubbeld in de eerste jaarhelft, van 0,98 tot 1,86 miljoen euro. De omzet beliep 17,62 miljoen euro en het orderboekje was op 30 juni 18,17 miljoen euro waard, aldus een mededeling.


BELGACOM: Sociaal overleg gaat voort
De onderhandelingen tussen vakbonden en het management van Belgacom over de afvloeiing van ongeveer 40 kaderleden gaan voort. Maar zolang er geen grote geschillen zijn in het dossier en zolang het overleg niet ten einde is, wordt er geen commentaar meer gegeven aan de media, luidt het in vakbondskringen. Ondertussen heeft Belgacom in de pogingen om zijn activiteiten te stroomlijnen ook zijn risiscokapitaalinvesteringen stopgezet, meldt de Franstalige krant L'Echo .


KBC: Oekraïense dochter wordt verkocht
Kredyt Bank, de Poolse dochter van bankverzekeraar KBC, zal haar Oekraïense filiaal, en wellicht ook een filiaal in Litouwen, verkopen. Dat meldde L'Echo gisteren. De verkopen maken deel uit van een herstructurering bij Kredyt Bank.


OPEL: België mag dit jaar 5.000 Astra's meer produceren
Opel Belgium in Antwerpen heeft van moederholding Opel Europe de vraag gekregen om dit jaar 5.000 Astra's meer te produceren dan de oorspronkelijk geplande 260.000. De productie zou in ,,overtime'' moeten gebeuren. Vakbonden en directie bespreken dinsdag en woensdag de praktische invulling. (belga)