BRUSSEL -- Dolmen, de beursgenoteerde informaticadochter van warenhuisketen Colruyt, heeft de omzet en de winst afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 maart, licht opgevoerd.

Gedelegeerd bestuurder René De Wit was ,,zeer blij'' dat hij zich kon houden aan zijn voorspelling minstens even goed te doen in een moeilijke markt. De aandelenkoers van Dolmen zakte gisteren wel tot het laagste punt uit zijn beursgeschiedenis, op 11,5 euro (slot 11,6).

De resultaten van Dolmen werden gisteren na beurstijd zoals steeds verspreid via de website. Afgelopen jaar boekte de Dolmen-groep (935 werknemers) een geconsolideerde omzet van 179,58 miljoen euro (7,2 miljard frank), een stijging met 20 procent. Rekening gehouden met de overname van hardwarespecialist Datasoft komt de groei uit op 11,63 procent.

De groepswinst, na belasting, kwam uit op 8,12 miljoen euro (327 miljoen frank), tegenover 7,92 miljoen euro vorig jaar (+2,45 %). De winst uit gewone bedrijfsuitoefening bleef in vergelijking met vorig boekjaar nagenoeg gelijk op 15 miljoen euro (605 miljoen frank).

,,1999 was een uitzonderlijk jaar, 2000 was moeilijk'', zegt De Wit. ,,De markt kromp met 10 procent. Dat bewijst dat we in moeilijke tijden meer dan standhouden en dat we klaarstaan als de markt herneemt.''

Vooral tijdens het tweede semester realiseerde Dolmen een beduidend hogere omzetgroei. Tijdens de algemene vergadering op 12 september geeft voorzitter Jef Colruyt een vooruitblik op het huidige jaar. De Wit ziet niet direct tekenen van verzwakking na de verbetering van de markt de voorbije maanden, maar blijft voorzichtig. ,,Ik kan alleen hopen dat dit zich doorzet.''

Dolmen keert een brutodividend uit van 0,30 euro (+ 7,14 %).