BRUSSEL -- Johan Pede, tot voor kort financieel directeur van Real Software, is overgestapt naar de zakenbankdivisie van de BBL. Pede gaat er nauw samenwerken met Jos Behiels, directeur van de zakenbankdivisie. Pede was voor zijn overstap naar Real Software aan de slag als hoofdanalist technologie bij KBC Securities waar hij met Behiels werkte.

,,Ik ben blij dat we Johan hebben kunnen aantrekken. Hij is een analist die de twee kanten heeft gezien: de analyse maar ook de problematiek op het terrein. Het overnemen van bedrijven, het lanceren van joint ventures, de problematiek van integratie van bedrijven'' zei Behiels.

Pede begon zijn carrière bij Arthur Andersen en stapte in 1991 over naar wat toen nog Kredietbank was. Als analist technologie was hij nauw betrokken bij de beursgang van Real Software. Eind 1998 werd hij er financieel directeur.

Pede staat bekend als gedegen analist maar kwam bij Real Software terecht in een bedrijf waar enkel de stem van stichter Hageman van tel was. In de raad van bestuur vond Pede in de persoon van Marcel Cockaerts (ex-voorzitter KB) een gelijkgezinde persoon. Cockaerts stapte eerder dit jaar op als bestuurder en hoofd auditcomité bij Real Software. Pede deed even later hetzelfde.