BIC: Bijna 5 procent meer winst - DEUTSCHE TELEKOM: Saneert kabeltelevisie-afdeling - FIAT: Schrapt vijfde van de productiecapaciteit - HEWLETT-PACKARD: Snoeit 1.800 extra jobs weg - LAURA ASHLEY: Duikt in het rood - MICROSOFT: Lijft Rare in - VIVENDI: Verkoopt Canal Plus Technologies


BIC: Bijna 5 procent meer winst
Bic, 's werelds grootste producent van balpennen en aanstekers, heeft in het eerste semester 65 miljoen euro winst gemaakt, tegenover 62 miljoen euro tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het operationeel resultaat ging met 8,8 procent vooruit tot 138 miljoen euro. Het bedrijf maakte gisteren bekend dat de omzetgroei dit jaar op 3 procent zal uitkomen in plaats van de vijf procent die het eerder vooropstelde.


DEUTSCHE TELEKOM: Saneert kabeltelevisie-afdeling
De Duitse telecomgroep Deutsche Telekom start een saneringsplan in zijn kabeltelevisie-afdeling Kabel Deutschland. De factuur die de 1,3 miljoen klanten op hun bord krijgen, zal voortaan 6 tot 22,8 procent hoger liggen. Daarnaast worden 2.800 personeelsleden de laan uitgestuurd. Deutsche Telekom wil op die manier van de afdeling een aantrekkelijke bruid maken. Deutsche Telekom is volop bezig met de verkoop van activa om de schuldenberg van 64,2 miljard euro te dempen. Deutsche Telekom hoopt dat de verkoop van Kabel Deutschland 2,5 tot 3,5 miljard euro in het laatje brengt.


FIAT: Schrapt vijfde van de productiecapaciteit
De Italiaanse autobouwer Fiat heeft gisteren aangekondigd een vijfde van zijn productiecapaciteit te schrappen. De vakbonden vrezen dat daardoor 6.000 tot 55.000 jobs op de tocht staan. Fiat heeft het zeer moeilijk voor het ogenblik. Het merk verkocht in de eerste 8 maanden van het jaar in West-Europa 19 procent minder dan tijdens dezelfde periode vorig jaar.


HEWLETT-PACKARD: Snoeit 1.800 extra jobs weg
De Amerikaanse computerproducent Hewlett-Packard schrapt nog eens 1.800 banen tegen oktober 2003. De groep had eerder al aangekondigd 15.000 banen te schrappen na de overname van Compaq. Het bijkomende jobverlies is het gevolg van ,,de slappe economische conjunctuur en de intentie om de groep op basis van een excellente kostenstructuur uit te bouwen''.


LAURA ASHLEY: Duikt in het rood
Laura Ashley Holdings, de eigenaar van de Britse kledingketen bekend voor haar bloemmotieven, heeft in de eerste jaarhelft een nettoverlies geleden van 900.000 pond (1,4 miljoen euro). Tijdens dezelfde periode vorig jaar boekte het bedrijf nog een winst van 1,7 miljoen pond (2,68 miljoen euro). Laura Ashley stopt de expansieplannen in Europa voorlopig in de koelkast en bouwt tien kledingzaken om tot meubelwinkel.


MICROSOFT: Lijft Rare in
De Amerikaanse informaticareus Microsoft heeft de Britse spelletjesproducent Rare voor 375 miljoen dollar overgenomen. Microsoft wil het aanbod exclusieve spelletjes dat op zijn spelconsole Xbox draait, uitbreiden. Rare zal in de komende twee jaar vijf spelletjes ontwerpen die exclusief op de Xbox draaien. Rare maakte voorheen spelletjes voor Nintendo.


VIVENDI: Verkoopt Canal Plus Technologies
De Franse mediagroep Vivendi heeft haar belang van 89 procent in Canal Plus Technologies, de afdeling die software ontwerpt voor betaaltelevisie, voor 190 miljoen euro verkocht aan Thomson Multimedia. Vivendi doet volop activa van de hand om de schuldenput van 19 miljard euro te dempen. (bloomberg)

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig