SAN FRANCISCO (belga) -- Op het Internet is een nieuw computervirus in omloop vermomd als een enquête met de vraag of de Verenigde Staten oorlog moeten voeren na de aanslagen op 11 september. Dat heeft de beveiligingsfirma Computer Associates International gemeld.

Het virus verspreidt zichzelf via e-mail. Wanneer de ontvanger van de e-mail het elektronische bijvoegsel opent, worden alle bestanden op de harde schijf van de computer gewist.

In het onderwerpveld van de e-mail staat 'Peace between America and Islam!'. Het mailtje nodigt uit om te stemmen of de VS de aanslagen moeten vergelden ('Hi. Is it a war against America or islam!? Let's vote to live in peace!) . Om dat te doen, moet men het bijvoegsel openen, genaamd WTC.exe.

Behalve het wissen van de harde schijf stuurt het virus de e-mail door naar alle mensen die in het adresboek van het e-mailprogramma Outlook van Microsoft staan.

Volgens CAI zijn tot nu toe tien grote klanten van het bedrijf geïnfecteerd met het virus. Onderzoekers hebben nog geen idee waar het virus vandaan komt. Het zou Europa en Azië nog niet hebben bereikt.