Amerikaans beleggersvertrouwen stijgt. Het Amerikaanse: beleggersvertouwen steeg de afgelopen maand van 54 tot 61 punten. Zo blijkt uit de vertrouwensindex van de Zwitserse grootbank UBS. De beleggers verwachten nu een rendement van 12 procent op hun beleggingen. In juli gingen de beleggers nog uit van een rendement van 8,6 procent.

Berlusconi wil werknemers 5 jaar langer later werken. Silvio: Berlusconi, de Italiaanse eerste minister, wil dat de Italianen vijf jaar langer blijven werken. ,,In Italië gaan werknemers nu gemiddeld op 57-jarige leeftijd met pensioen'', zei Berlusconi gisteren. ,,De kosten die daaraan verbonden zijn en het verlies van talent kunnen we onmogelijk nog langer dragen.'' De Europese Unie en het IMF hebben er al herhaaldelijk bij de Italianen op aangedrongen dat ze hun pensioensysteem moeten hervormen.

Vijf procent meer huizen verkocht in de VS. Het aantal: verkochte huizen in de VS is in de maand juli met vijf procent gestegen tot een record van 6,12 miljoen stuks, omgerekend op jaarbasis. Zo meldt de Amerikaanse vereniging van makelaars. De meeste economen rekenden op een stijging van het aantal verkochte huizen tot 5,9 miljoen stuks. De gemiddelde verkoopsopbrengst steeg met 12,1 procent tot 182.000 dollar.

Al 48.000 elektronische aangiftes. Tot nu hebben al precies: 48.479 belastingplichtigen hun belastingaangifte via elektronische weg ingediend. Zo maakte de minister van Financiën Didier Reynders gisteren bekend. Daarnaast liggen nog eens 10.850 aangiftes onverstuurd in de tax box . Ze zijn nog niet ingevuld of wachten nog op de tweede handtekening van de partner. Alle aangiftes, zowel de papieren of elektronische, moeten uiterlijk op 29 augustus bij de fiscus in de bus liggen.