©mc
BRUSSEL - Bij Belgacom moet een veertigtal topkaderleden verdwijnen. De maatregel volgt op de vereenvoudiging van de managementstructuur en de poging van gedelegeerd bestuurder Didier Bellens om van het telecombedrijf een sterke Belgische operator te maken die met succes naar de beurs kan.

De vakbonden hebben ondertussen al een voorstel tot collectief ontslag afgewezen en zitten vandaag rond de tafel met de directie. ,,Bellens heeft ons gezegd dat de structuur te log en te zwaar is'', zegt Pierre Dilissen van de christelijke vakbond ACV. ,,Er moeten 40 mensen met een managementfunctie of met beslissingsbevoegdheden verdwijnen. Het gaat om personen die rechtstreekse aanspreekpunten zijn voor de gedelegeerd bestuurder.''

Belgacom telt zelf 150 zogenaamde Top Group Resources (TGR) en bij dochter Proximus zijn er ook nog 50, maar die zouden niet betrokken zijn bij de huidige operatie. Verder zijn er 2.900 kaderfuncties van niveau 1.

Volgens een bericht in de Franstalige krant Le Soir wil Bellens twintig procent van de ,,top 200'' van het bedrijf ontslaan. In een tweede fase zou het personeel van niveau 1 betrokken zijn. Tot 500 medewerkers (statutair en contractueel) zouden moeten afvloeien, maar dit onderdeel is nog vrij vaag.

In maart slankte Belgacom zijn bestuursorganen af en in juni werden de drie beslissingscentra ondergebracht in één managementcomité. Doel van deze reorganisatie is om het groepsdenken te benadrukken en de besluitvormingsprocessen zo eenvoudig mogelijk te houden. De verdere uitwerking van de herstructurering vond plaats tijdens de zomermaanden.

Volgens Le Soir zouden de maatregelen al de volgende dagen worden aangekondigd. Donderdag komt de raad van bestuur samen om de resultaten van de eerste jaarhelft goed te keuren. Maar volgens de woordvoerder Piet Van Speybroeck staat de afslanking van het kader niet op de agenda. ,,De impact van de reorganisatie op de leidinggevende functies werd in de zomer bekeken, maar er werd nog geen beslissing genomen'', zegt Van Speybroeck. Hij voegt eraan toe dat het sociaal overleg nog volop bezig is.

Dilissen legt uit dat de term ,,collectief ontslag'' momenteel niet meer gebruikt wordt en dat directie en vakbonden een plan van reconversie willen uitwerken. ,,Wij willen samen met Belgacom overleven'', zegt de vakbondsafgevaardigde. ,,De optimalisatie van processen is één ding, maar de personeelskosten beginnen zwaar te wegen.'' Het teveel aan kaderleden en de bijbehorende overlappingen van functies is een van de negatieve kenmerken van Belgacom.

Ondertussen hebben de privé-aandeelhouders SBC, SingTel en Tele Danmark al laten weten dat ze met de regering overleg willen plegen over de verkoop van hun aandelen in Belgacom. De zakenbankiers waarderen het telecombedrijf tussen de acht en tien miljard euro, waarvan vier tot vijf miljard euro probleemloos op de beurs kan worden geplaatst. Maar het is nu aan de overheid -- die 50 procent en één aandeel in handen heeft -- en de privé-aandeelhouders om een akkoord te bereiken over wie wat en hoeveel gaat verkopen. (nna)