FRANKFURT (bloomberg) -- Deutsche Bank, Europa's grootste bank, is van plan de kantoren, de zakenbank en de afdeling vermogensbeheer van Axa's Banque Worms over te nemen om zijn activiteiten bij individuele klanten en bedrijven in Frankrijk op te voeren. Hoeveel de bank daarvoor wil betalen, is niet bekend gemaakt.

Worms verdiende 500.000 euro tijdens de eerste helft van dit jaar. In 1999 keek de Franse bank tegen een verlies van 1,7 miljoen euro aan. Deutsche Bank betaalt de aankoop in cash, zei een woordvoerder.

Deutsche Bank wil de verdeling van zijn beleggingsproducten in Europa verbeteren en zei eerder dat het de banden met zijn kantorennet en zijn investeringsafdeling wil versterken. Begin deze maand kocht de bank de Amerikaanse National Discount Broker Group om een bredere verspreiding te krijgen in de VS.

,,Deze overname, hoewel klein, zal het doel van Deutsche Bank om continentaal Europa volledig te bedienen, versneld realiseren'', zei Metehan Sen, een analist bij Bank Sal. Oppenheim Jr & Cie.

Deutsche Bank, die al de grootste buitenlandse aanwezigheid heeft in Spanje (290 kantoren) en Italië (280 kantoren), heeft in augustus bekendgemaakt al zijn Europese kantoren te willen verbinden met Deutsche Bank 24. Chief Executive Rolf Breuer van Deutsche Bank zei toen dat de expansie in Europa niet het ,,grote geld'' zou vergen.

Banque Worms heeft 17 kantoren en bedient 15.000 klanten en 2.000 bedrijven in Frankrijk. Breuer wil voor het einde van het jaar 50 kantoren in Frankrijk. ,,Door de overname kunnen we de groei nu versnellen'', zei een woordvoerder.

Axa was tevreden met de verkoop van zijn bankdochter die lang op de resultaten had gewogen. Deutsche Bank plant herstructureringen bij Worms.

De aandelen van Deutsche Bank stegen met 1,98 euro (2,2 %) tot 93,70 euro in Frankfurt. Axa klom 3,4 euro (2,3 %) tot 153,4 in Parijs.