Technologiebedrijven moeten tegenwoordig wel met heel goede resultaten uitpakken om het vertrouwen van de markt te behouden. Dat ondervindt ook Ubizen, de Leuvense ontwikkelaar van internetbeveiligingssystemen.

Het bedrijf deelde maandag mee dat de inkomsten in het tweede kwartaal van zijn boekjaar met 595 procent toenamen en dat het operationele verlies was verkleind. Een maand of drie, vier geleden zouden dergelijke cijfers nog een euforische koopgolf hebben ontketend, nu niet meer. Het aandeel stond gisteren op het dieptepunt van de dag maar liefst 30 procent lager op 112 euro, het laagste peil sinds begin februari. Bij het slot lag de biedkoers op 111 euro.

Enkele brokers klaagden dat de inkomstenstijging toch niet zo groot was als verwacht. Ook de resultaten uit de Amerikaanse activiteiten, die gezien worden als een belangrijk groeipotentieel voor Ubizen, stelden teleur. Smeets Securities verlaagde zijn advies van buy naar accumulate. Opvallend is dat dat advies onder meer gebaseerd is op een vergelijking van de beurswaardering met sectorgenoten, die natuurlijk allemaal te lijden hebben onder het slechte beursklimaat voor internetaandelen.

  • Deze dagelijkse rubriek signaleert en verklaart opvallende koersbewegingen van een aandeel.
  • Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

    Meld je aan en lees gratis ›

    Vul je e-mailadres en wachtwoord in