De Belgische informaticadienstenleverancier Econocom lanceerde in april een plan om binnen de drie jaar in omvang te verdubbelen. Met de bekendmaking gisteren van de overname van zijn Franse sectorgenoot Infopoint is dat voornemen een maand na datum al bijna gerealiseerd.

,,Toch voor wat betreft personeel en omzet'', zegt Luc Pintens, algemeen directeur Belux, in een bescheiden bui. De groep wordt naar eigen zeggen de nummer twee in de sector van distributeurs en dienstenleveranciers voor informatica in Europa.

Infopoint heeft in Frankrijk 23 vestigingen. Samen met Econocom haalt de combinatie een omzet van meer dan 450 miljoen euro in Frankrijk. De totale omzet zal 1 miljard euro (40 miljard fr.) overstijgen. De groep telt nu meer dan 2.000 medewerkers.

Econocom zegt dat het dienstenaanbod van beide bedrijven zeer complementair is. De groep, met hoofdkwartier in Zaventem, is gespecialiseerd in de distributie, de installatie en het beheer van informatietechnologie-materiaal en -netwerken. Ook Infopoint doet dat, met uitzondering van de financiering van informaticaparken die bedrijven zich aanschaffen. ,,Bovendien zijn wij in Frankrijk vooral gericht op kleine en middelgrote bedrijven, Infopoint richt zich tot middelgrote en grote ondernemingen'', zegt Pintens.

Vorig jaar zette Econocom een groei neer van 53 procent, waarvan 34 procentpunten groei kwam uit de eigen activiteiten en het saldo dankzij overnames.

Econocom stelt de aandeelhouders van Infopoint voor om hun aandelen te ruilen tegen Econocom-aandelen in een ruilverhouding van 1 tegen 1. Daarover werd een overeenkomst ondertekend met Vincent Wajs, hoofdaandeelhouder en algemeen directeur van Infopoint. Infopoint telt 1 miljoen aandelen, Wajs heeft 67 procent in handen. Econocom wil de volledige eigendom van Infopoint verwerven, en hoopt de operatie te kunnen afronden binnen de twee maanden, zegt Pintens. Het Econocom-aandeel, dat genoteerd staat op de Brusselse termijnmarkt, sloot gisteren op 28 euro, een verlies van 45 eurocent, na een koerswinst de dag voordien van 2,3 procent. Infopoint haalde op de beurs van Parijs gisteren een koers van 29,44 euro.

  • Deze rubriek belicht dagelijks een bedrijf dat in het nieuws staat.
  • Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

    Lees gratis ›

    Geen betaalgegevens nodig