BRUSSEL -- Volgens de Vlaamse minister van Media, Dirk Van Mechelen (VLD), kan er geen sprake van zijn om de coördinatieprocedure, ter voorbereiding van de lancering van commerciële radiozenders, via het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie (BIPT) te schorsen. Die procedure is nodig om op de FM-radioband ruimte te maken voor de nieuwe Vlaamse landelijke commerciële radiostations.

De minister antwoordde dit gisteren in het Vlaams Parlement op vragen van Carl De Caluwé (CVP) en André Denys (VLD).

Beide parlementsleden waren ongerust door de vraag van de Franse Gemeenschap om die coördinatieprocedure op te schorten en te overleggen met federaal minister Rik Daems (VLD).

De Franse gemeenschapsminister voor Audiovisuele Media Corinne De Permentier (PRL-FDF) had met een etheroorlog gedreigd als de Vlaamse regering doorgaat met de procedure.

Ze vreest dat de Franstalige zenders de dupe kunnen worden van de Vlaamse nieuwkomers op de FM-band.

Denys herinnerde eraan dat de Franse Gemeenschap tijdens de vorige regeerperiode ook geen oren had naar de Vlaamse klachten dat krachtige Franstalige privé-radio's lokale Vlaamse radio's wegdrukten. Hij was tevreden met het antwoord van Van Mechelen. De Caluwé vreest dat er nu een echte etheroorlog zal losbarsten, ,,die vooral Vlaamse radio's schade zal toebrengen''.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in