De koers van Artwork Systems is de voorbije twee dagen fors gedaald. De koersval met 15 procent tot 6,025 euro wordt blijkbaar gevoed door speculaties dat de winst van de producent van software voor de grafische sector weggeveegd wordt door een belastingclaim. Volgens de gedelegeerd bestuurder van Artwork Systems, Guido Van der Schueren, gaat het om loze geruchten.

De belastingadministratie en Artwork Systems zijn in een dispuut over een meerwaardebelasting verwikkeld. De eerste is van oordeel van Artwork 58,1 miljoen euro moet betalen op de meerwaarde die werd gerealiseerd bij de aankoop van Artwork Systems nv in 1996. Artwork heeft op zijn beurt de belastingadministratie gedagvaard voor de fiscale rechtbank en vraagt de schrapping van de belastingclaim. Begin februari behandelt de fiscale rechtbank voor de eerste keer die eis. Artwork Systems heeft nog geen provisies aangelegd.

De topman van het Belgische beursgenoteerde softewarebedrijf kondigde voorts aan dat de omzet tijdens het eerste kwartaal 2002 de prestatie van de eerste drie maanden van 2001 zal evenaren. Artwork haalde toen een kwartaalomzet van 13,6 miljoen euro.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig