ANTWERPEN -- De Persgroep, de mediagroep die onder meer Het Laatste Nieuws en De Morgen uitgeeft, heeft een bod uitgebracht op 10 % van de aandelen van Uitgeversbedrijf Tijd, de uitgever van de Financieel-Economische Tijd . Maar de raad van bestuur van Tijd ging daar niet op in, meldde Kanaal Z gisteren.

Volgens de tv-zender heeft Persgroep-baas Christian Van Thillo 5,25 miljoen euro veil voor het aandelenpakket dat te koop wordt gezet door de beurs van Antwerpen. Van Thillo was vorig jaar al eens kandidaat om, samen met de Roularta-groep, de Tijd volledig over te nemen. Maar na verzet van het personeel besloot de meerderheidsaandeelhouder, het Vlaams Economisch Verbond (VEV), toen om zijn participatie toch niet te verkopen.

Via het pakket van de Antwerpse beurs hoopt De Persgroep nu toch een voet tussen de deur te krijgen. Maar het is lang niet zeker of dat zal lukken. Volgens Kanaal Z besliste de raad van bestuur van Tijd gisteren dat de bestaande aandeelhouders hun voorkooprecht mogen uitoefenen op het aandelenpakket. Naast het VEV, dat 45 % bezit, gaat het onder meer om de holding Gevaert, de verzekeraar Mercator Noordstar en de Personeelsvereniging Tijd (PVT), die ongeveer 5 % van de aandelen bezit. Indien zij de aandelen van de Antwerpse beurs willen overnemen, moeten ze wel bereid zijn evenveel te betalen als De Persgroep. Op basis van dat bod -- dat weliswaar slechts betrekking heeft op een minderheidsaandeel -- wordt Tijd gewaardeerd op 52,5 miljoen euro. Vorig jaar was De Persgroep/Roularta bereid om zo'n 64 miljoen euro te betalen voor een volledige overname.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig