BRUSSEL -- De Luxemburgse verzekeringsgroep Le Foyer plant een beursnotering in Luxemburg en een bijkomende notering in Brussel. De groep wil haar levensverzekeringen ook in de rest van Europa aan de man brengen.

Le Foyer meldde gisteren dat het nog voor de zomervakantie naar de beurs wil. De plaatsing zou vooral bestaan uit de verkoop van bestaande aandelen door Le Foyer Finance, de controlerende holding. Zo'n 15 á 20 procent van het kapitaal zou naar de beurs worden gebracht. Daarnaast komt er een kapitaalverhoging die wordt gereserveerd voor het personeel. De beursgang wordt in ons land begeleid door Petercam en in Luxemburg door de Banque et Caisse d'Epargne de l'Etat.

Le Foyer werd opgericht in 1922 en groeide uit tot de grootste Luxemburgse verzekeraar (zowel in levensverzekeringen als in andere producten), die naar eigen zeggen één op twee gezinnen tot zijn klanten rekent. Met de beursnotering hoopt de groep haar zichtbaarheid te vergroten en een imago van openheid te creëren.

Dat moet met name helpen bij de uitbouw van een Europese strategie: het aanbieden van levensverzekeringen in andere landen van de Europese Unie.

Le Foyer wil vooral groeien door in Europa individuele pensioenplannen en groepsverzekeringen aan te bieden. Voor de distributie van zijn producten gaat het bedrijf onder meer via Internet werken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig