FRANKFORT (reuters, bloomberg) -- De toezichtsraad van de Duitse beurs keurde de fusie met de Londense beurs gisteren goed zonder bijkomende voorwaarden te stellen. Volgens voorzitter Rolf Breuer stemden 17 van de 21 leden van de raad voor de fusie. De overige vier onthielden zich.

De goedkeuring kwam min of meer als een verrassing. De jongste dagen hadden verscheidene leden van de toezichtsraad laten verstaan dat ze weliswaar niet tegen de fusie zijn, maar dat ze bijkomende preciseringen, soms zelfs waarborgen voor Frankfort, zouden vragen. Daarom werd vrij algemeen verwacht dat de formele goedkeuring van de fusie zou worden uitgesteld.

Minder dan een maand geleden kondigden beide beurzen een fusie aan. Londen en Frankfort zouden elk 50 procent van de aandelen hebben in de nieuwe beursvennootschap -- International Exchanges (iX). De markt voor grote blue chips (vedettewaarden) zou in Londen en naar Brits recht worden georganiseerd, die voor groeiaandelen en afgeleide producten komt in Frankfort en valt onder de Duitse regels en wetgeving.

Voor de aandelen die in Frankfort verhandeld zullen worden, is al een samenwerking gepland met de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq.

Londen moet de vestigingsplaats worden van de nieuwe vennootschap. En hoewel de samenwerking met Nasdaq betrekking heeft op groei- en technologiewaarden zou het management van dat samenwerkingsverband ook in Londen worden gevestigd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig