De Ieperse spraaktechnologiegroep Lernout & Hauspie en haar aandeelhouder de Gimv voelen zich de jongste dagen (weer) de speelbal van de pers, deze keer van enkele persbureaus.

Vorige week raakte bekend dat de Gimv de nodige stappen doet om haar aandeel van ongeveer 2 procent in L & H te gepasten tijde te verzilveren (DS 20 mei) . Voor een investeringsmaatschappij is dat moeilijk abnormaal te noemen.

Daartoe werden de L & H-aandelen van de Gimv op naam nu omgezet in aandelen aan toonder. Aan een onmiddellijke verkoop denkt de Gimv niet, daarvoor wordt een betere koers afgewacht. De jongste dagen wordt de ene interpretatie na de andere over de verkoopintenties verspreid, die de verwarring alleen maar vergroten. Ondertussen zakte de koers van L & H als gevolg van de verkoopberichten met 14 procent. De Gimv houdt het erop dat zij aan normaal portfoliobeleid doet door een uitstap voor te bereiden. Dat zal niet gebeuren door de hele participatie zo snel mogelijk de deur uit te kieperen, maar op een ogenblik dat de koers zo'n verkoop interessant maakt. Niets te nuanceren, dus. Het bericht blijft wat het was, de verkoop is niet voor onmiddellijk. Het aandeel putte daaruit gisteren prompt moed en won bijna een procent terug.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig