ZATERDAG 16 NOVEMBER

BELGEN SURFEN ALMAAR LANGER

Uit een onderzoek van het advieskantoor InSites Consulting, blijkt dat Belgen almaar langer surfen op Internet en dat één op de tien gebruikers betaalt voor porno.

MAANDAG 18 NOVEMBER

BITSE SFEER OP SOCIAAL OVERLEG

Het loonoverleg tussen vakbonden en werkgeversfederaties gaat in een bitse sfeer van start. Het enige resultaat is een nieuwe afspraak voor volgende maandag.

NIEUWE TARIEVEN BIJ DE POST

Het nieuwe tarievensysteem van De Post gaat van start. Zij voert hiermee het systeem van prior- en niet-prior -zendingen in.

KANAAL Z OVERLEEFT

Roularta beslist om door te gaan met het financieel-economische tv-station Kanaal Z.

DINSDAG 19 NOVEMBER

HELFT VERDIENT MEER DAN 2.600 EURO

Een salarisenquête van Vacature toont dat dat de lonen van informatici, marketingmensen, managers en ingenieurs het sterkst gestegen zijn. Zowat de helft van bedienden en ambtenaren krijgt minstens 2.600 euro bruto.

TOEZICHT DREIGT VOOR GROOTSTE EUROLANDEN

De Europese Commissie heeft de eerste formele stappen gedaan om de twee grootste eurolanden, Frankrijk en Duitsland, onder Europees toezicht te plaatsen omdat hun begrotingen ontsporen

WOENSDAG 20 NOVEMBER

CONSUMENT HEEFT MINDER VERTROUWEN

De Belgische consument ziet de toekomst minder positief tegemoet dan de drie voorgaande maanden. Dat blijkt uit de maandelijkse enquête van de Nationale Bank.

DONDERDAG 21 NOVEMBER

WEGENBOUW ZAKT ABNORMAAL SCHERP

De wegenbouw volgt in Vlaanderen van oudsher een politieke cyclus. Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt er driftig geïnvesteerd. Nadien zakt de activiteit. Maar deze keer veel sterker dan normaal, zegt de sector.