AEGON: Neemt pensioenfondsen KPN en TPG over - FRANCE TELECOM: Akkoord met MobilCom - LASTMINUTE.COM: Minder verlies - SÜDDEUTSCHER VERLAG: Nog 300 jobs weg - UNILEVER: Verkoop Iberia Foods


AEGON: Neemt pensioenfondsen KPN en TPG over
De Nederlandse verzekeraar Aegon heeft bekendgemaakt dat hij de pensioenfondsen van telecomoperator KPN en van postbedrijf TPG overneemt. Aegon zal hierdoor zes pensioenfondsen, goed voor een waarde van zes miljard euro, beheren.


FRANCE TELECOM: Akkoord met MobilCom
France Telecom heeft met de aandeelhouders van MobilCom een akkoord bereikt dat het Duitse telecombedrijf van de ondergang moet redden. France Telecom zal voor zes miljard euro schulden overnemen van MobilCom. In ruil daarvoor krijgen ze waardepapieren met een gegarandeerde opbrengst. Daarnaast maakt de Franse telecomoperator 580 miljoen euro vrij om de geplande UMTS-activiteiten in Duitsland, die gezamenlijk zouden worden uitgebouwd door MobilCom en France Telecom, te bevriezen. E-Plus Mobilfunk en MobilCom hebben vrijdag een overeenkomst gesloten aangaande de opzegging van het nationale roaming contract. MobilCom zal 210 miljoen uitbetalen aan E-plus in vijf termijnen, met de laatste betaling in januari 2006. Tegen 30 november moet er een overeenkomst worden bereikt met de schuldeisers van MobilCom, met name een aantal grootbanken en de leveranciers Nokia en Ericsson.


LASTMINUTE.COM: Minder verlies
Lastminute.com, een Brits internetbedrijf dat reizen en vluchten aanbiedt, zag zijn verlies in het vierde kwartaal krimpen en boekte voor de eerste keer een winst voor belastingen. Het nettoverlies daalde tot 15 miljoen euro terwijl de omzet verdubbelde door het aanbieden van meer diensten en bestemmingen. Het bedrijf verwacht een nettowinst op het einde van volgend jaar als resultaat van geplande kostenbesparingen.


SÜDDEUTSCHER VERLAG: Nog 300 jobs weg
Süddeutscher Verlag, de uitgever van de krant Süddeutsche Zeitung, zal nog 300 banen schrappen tegen 2004 om de kosten te drukken en het bedrijf opnieuw winstgevend te maken. De uitgeverij verwacht een verlies van meer dan 50 miljoen euro dit jaar door de sterke terugval van inkomsten uit advertenties. De bestuurders willen 30 miljoen euro uitsparen door job-afvloeiingen en 50 miljoen euro door het terugbrengen van de uitgaven voor kantooruitrusting. Het bedrijf heeft in het begin van het jaar aangekondigd dat het 650 van zijn 5.000 banen zal schrappen.


UNILEVER: Verkoop Iberia Foods
De Brits-Nederlandse voedingsgroep Unilever verkoopt haar dochter Iberia Foods aan een dochteronderneming van de New Yorkse Brooklyn Bottling Group (BBG). Iberia Foods verdeelt voedingsmiddelen en schoonmaakartikelen voor Spaans-Amerikaanse consumenten. Financiële details werden niet bekendgemaakt. Iberia Foods draait een jaaromzet van 43 miljoen dollar (42 miljoen euro) en levert aan ruim 3.000 distributiepunten aan de Amerikaanse oostkust.