ARTWORK SYSTEMS: Stichters kopen aandelen op - VIRGIN EXPRESS: Kostenbesparingen leveren 51 procent meer winst op


ARTWORK SYSTEMS: Stichters kopen aandelen op
De meerderheidsaandeelhouders van Artwork Systems zijn van plan om hun participaties op te drijven door via de beurs aandelen van het bedrijf op te kopen. Volgens de meerderheidsaandeelhouders die tegelijk de stichters zijn van het bedrijf, is het aandeel van de ontwikkelaar van grafische software zwaar ondergewaardeerd. Ze verwijzen naar de voortdurende sterke resultaten in moeilijke omstandigheden.

De voorzitter van Artwork Systems, Guido Van der Schueren, deelde gisteren mee dat de omzet en de operationele winst tijdens het vierde kwartaal hoger liggen dan verwacht. Totnogtoe ging Artwork uit van een kwartaalomzet en -winst in de lijn van de prestaties tijdens het derde kwartaal. Het voorlopig omzetcijfer voor het vierde kwartaal bedraagt 10,9 miljoen euro, de netto courante winst komt uit op 3,1 miljoen euro.

Voor het hele boekjaar bedraagt het voorlopige omzetcijfer 45,9 miljoen euro en de netto courante winst 11,5 miljoen euro.

De bedrijfsleiding heeft er bovendien vertrouwen in dat de omzet en winst van het volgende boekjaar de prestatie van het voorbije boekjaar zal evenaren.


VIRGIN EXPRESS: Kostenbesparingen leveren 51 procent meer winst op
Dankzij kostenbesparingen heeft de luchtvaartmaatschappij Virgin Express tijdens het derde kwartaal 51 procent meer nettowinst gehaald, vergeleken met het derde kwartaal 2001. De nettowinst kwam uit op 4,54 miljoen euro tegenover 3 miljoen euro vorig jaar. De kwartaalomzet lag met 67,5 miljoen euro 11 procent hoger dan tijdens het derde kwartaal 2001. Virgin Express verwacht dat het dit boekjaar zal afsluiten met winst.

Virgin Express is de belangrijkste luchtvaartmaatschappij met basis op de Belgische luchthaven in Zaventem. Het vliegt met 13 toestellen naar Europese bestemmingen.