IBA: Contract met Amerikaans leger - LMS: Contract met Chinese autoproducent


IBA: Contract met Amerikaans leger
Het Belgische bedrijf IBA heeft een contract ter waarde van 1,5 miljoen dollar (met een bijkomende optie voor zowat 1 miljoen dollar) in de wacht gesleept bij het Instituut van het Amerikaans leger voor radiobiologisch onderzoek (AFRRI). Dat heeft het bedrijf uit Louvain-la-Neuve gisteren bekendgemaakt.

IBA zal helpen bij de vernieuwing van de afdeling die besmettingswerende bestralingen en saneringsprocedures voor biologisch gevaar kan ontwikkelen. Het contract omvat de opleiding van het personeel van AFRRI en moet ervoor zorgen dat het instituut over de nodige middelen beschikt om gespecialiseerde procedures te ontwikkelen ter bescherming van terroristische dreigingen, zoals de verspreiding van de pokken of de pest.


LMS: Contract met Chinese autoproducent
Het Leuvense bedrijf LMS International heeft met het Chinese Jiangling Motor Corporation een meerjarencontract gesloten om de geluidskwaliteit en het comfort van verschillende Ford- en Isuzu-modellen te verbeteren. LMS International is wereldmarktleider in simulatie- en testsoftware en dito consultancydiensten voor de mechanische industrie. Financiële details over het contract werden niet vrijgegeven. (belga)