BRUSSEL -- De Franse beurswaakhond COB heeft aan het Parijse parket een dossier overgemaakt met betrekking tot handel met voorkennis bij de herstructureringsoperatie van Dexia, in september 1999. Dat schrijft de krant La Tribune .

De COB bemerkte een opvallende stijging van het aandeel van Dexia France enkele dagen voor de bekendmaking van de fusie met Dexia Belgium en het toen gelanceerde openbaar ruilbod.

Zo koerste het aandeel op 8 september 1999, elf dagen voor de aankondiging van de fusie, plots 4,5 procent hoger tot 128 euro. Voordien had het aandeel geruime tijd geschommeld tussen de 121 en 123 euro. In de week die volgde, noteerde Dexia France rond de 127,4 euro, om op 16 september opnieuw 4,8 procent te klimmen tot 133,5 euro.

In het rapport dat de COB aan het parket overmaakte zouden volgens La Tribune een twaalftal personen genoemd worden. Zij worden ervan verdacht aandelen te hebben gekocht, gebruik makend van geprivilegieerde informatie. Het gaat om personen die ook bij de fusieoperatie Carrefour-Promodès van handel met voorkennis verdacht worden.

Dexia zegt dat, volgens haar weten, geen enkele persoon van een van haar groepsentiteiten bij de zaak is betrokken.