BRUSSEL -- De kantoren van Deutsche Bank België, het vroegere Crédit Lyonnais, houden woensdagvoormiddag hun deuren gesloten. De werknemers van de bank zijn in Brussel uitgenodigd op een algemene personeelsvergadering om zich uit te spreken over een voorstel tot sociaal akkoord.

Het akkoord handelt over een flexibiliteitsregeling en over de geplande afvloeiing van 150 personeelsleden in het raam van een reorganisatie van de bank, die volgend jaar omgedoopt wordt tot Deutsche Bank 24.

Dat akkoord, dat is ondertekend door de christelijke bediendenbonden LBC-CNE, is vorige week door de werknemers van de bank verworpen. In een raadpleging stemde 61 procent tegen. Maar de directie van de bank oordeelde dat die raadpleging niet representatief was, omdat slechts 195 werknemers er aan deelnamen, minder dan 20 procent van het personeelsbestand.

Vandaar het idee om een algemene personeelsvergadering te organiseren in Brussel. De bijeenkomst, waarop de bank alle 1.050 personeelsleden heeft uitgenodigd, vindt plaats in de Magdalena-zaal. De stemming over het sociaal akkoord gebeurt onder toestemming van een gerechtsdeurwaarder.

Om twee uur in de namiddag gaan de agentschappen van Deutsche Bank weer open.