BRUSSEL -- De investeringsmaatschappij Gimv, nu nog voor de meerderheid in handen van de Vlaamse overheid, gaat door met de geplande operatie om 30 tot 40 procent van haar kapitaal te plaatsen. De beursoperatie wordt wel even uitgesteld tot het eerste kwartaal van volgend jaar.

De geplande verdere privatisering van de Gimv kwam de voorbije weken onder druk te staan, onder meer wegens de verwevenheid met FLV Fund en het Super Club-proces. Daar zit onder meer Gerard Van Acker, gedelegeerd bestuurder van de Gimv, op het beklaagdenbankje.

De raad van bestuur van VPM, de overheidsholding die 70 procent van de aandelen van Gimv groepeert, heeft gisteravond beslist door te gaan met de operatie. De raad van bestuur van de Gimv is daar eveneens gisteravond van op de hoogte gebracht. Herman Daems, voorzitter van de Gimv, beklemtoonde gisteravond dat ,,geen enkel dossier, van welke aard ook, de operatie kan doorkruisen''. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de Gimv nog dit najaar naar de beurs te brengen. ,,Onze bankiers adviseren ons om pas de eerste maanden van 2001 te gaan, afgaand op het algemene klimaat op de beurzen'', aldus Daems. De technische voorbereiding voor de beursgang is volgens VPM in elk geval afgerond, zodat de aandelen op elk geschikt moment op de markt kunnen worden gebracht. KBC Securities en Credit Suisse First Boston leiden het consortium.