© pb
BRUSSEL -- De 420 Bacob-agentschappen worden vanaf 27 oktober omgevormd in kantoren van de Dexia Bank. De operatie moet tegen het einde van het jaar zijn afgerond. Bacob behoort sinds 2001 tot de Dexia-groep.

De klanten van de Bacob Bank ontvingen de voorbije dagen een brief waarin de omvorming van hun agentschap tot een kantoor van Dexia Bank wordt aangekondigd.

Het gaat vooral om een ,,cosmetische'' operatie: de Bacob-kantoren worden gewoon in een Dexia-kleedje gestoken. De uithangborden en logo's aan de gevels van de agentschappen worden vervangen.

De verandering begint op 27 oktober en moet zijn afgerond tegen 19 december. Het gaat er vooral om dat de Dexia-groep in België voortaan met één merk naar buiten komt. Het is een kwestie van visibiliteit. De omvorming van de kantoren gaat gepaard met een brede publiciteitscampagne.

Bacob Bank, de vroegere bank van de christelijke arbeidersbeweging, maakt sinds maart 2001 deel uit van de Belgisch-Franse Dexia-groep. De juridische fusie van Bacob Bank met Dexia Bank dateert al van april 2002. Een gedeelte van het productaanbod is al geharmoniseerd. Maar het kostte wat tijd om de informaticasystemen van de twee banken op elkaar af te stemmen, noodzakelijk om tot de fusie van kantoren (en sluiting van bepaalde agentschappen) te kunnen overgaan.

Van de 1.470 kantoren die Dexia Bank en Bacob Bank hadden op het ogenblik van de fusie, zouden er op termijn maar 1.060 overblijven als gevolg van de rationalisering van het net.

Door de fusie met Bacob behoort Dexia Bank tot de top-drie van de Belgische banken, samen met Fortis Bank en KBC Bank.