INTERBREW: Distributie Stella in Nieuw-Zeeland verzekerd - MELEXIS: Beurs enthousiast over buyback - TESSENDERLO CHEMIE: Vraagt toelating vernietiging eigen aandelen - VOLVO CAR: Verkoopt Chassis Center Gent


INTERBREW: Distributie Stella in Nieuw-Zeeland verzekerd
De brouwerijreus Interbrew heeft een contract met het Nieuw-Zeelandse Lion Breweries, voor de productie en distributie van Stella Artois, met 10 jaar verlengd. Financiële details van het contract zijn niet bekend.

Het vorige contract van drie jaar liep onlangs af. In die periode werd de verkoop van Stella Artois in Nieuw-Zeeland verdriedubbeld.


MELEXIS: Beurs enthousiast over buyback
De aandelen van Melexis, de producent van elektronische auto-onderdelen, stegen gisterochtend met meer dan 10 % in reactie op de aankondiging van een buyback-plan. Melexis wil tot 10 procent van zijn eigen aandelen via de beurs terugkopen. Een buitengewone aandeelhoudersvergadering zal daarover op 19 november beslissen.

Volgens het voorstel moeten de aandelen tegen een maximumkoers van 10 euro per stuk worden gekocht binnen de 18 maanden na de goedkeuring van het terugkoopplan. Van de 45,6 miljoen Melexis-aandelen wordt momenteel ongeveer de helft gecontroleerd door voorzitter Roland Duchatelet en gedelegeerd bestuurder Rudi De Winter.


TESSENDERLO CHEMIE: Vraagt toelating vernietiging eigen aandelen
De raad van bestuur van Tessenderlo Chemie gaat aan de aandeelhouders voorstellen om ruim 2,47 miljoen eigen aandelen te vernietigen. Die aandelen werden aangekocht tussen 1998 en 2000 en vertegenwoordigen 8,4 procent van het kapitaal. Voor het einde van het jaar wordt een buitengewone algemene vergadering bijeengeroepen. Na de operatie zal het kapitaal nog bestaan uit 26,97 miljoen aandelen.


VOLVO CAR: Verkoopt Chassis Center Gent
Volvo Car verkoopt zijn fabriek Chassis Center Gent (CCG), waar achterassen en veerbenen geassembleerd worden, aan het Duitse Benteler Automobiltechnik, een specialist in de ontwikkeling en productie van chassiscomponenten. Volvo Car stoot de CCG-fabriek af omdat die niet tot de kernactiviteiten van de groep behoort. De ongeveer honderd werknemers van CCG worden overgenomen door Benteler. Chassis Center Gent wordt herdoopt tot Benteler Automotive Belgium.