BRUSSEL -- Ook de hertekening van de MSCI Belgium index heeft aanleiding gegeven tot een paar kleine verrassingen, in de eerste plaats de opname van Omega Pharma. IBA, dat wel lid is van de Bel-20, komt niet in de 17 leden tellende MSCI Belgium. Naast Omega Pharma wordt ook Dexia, zoals verwacht, in de index opgenomen. Van de Luxemburgse aandelen met notering in Brussel neemt MSCI zowel Arbed als RTL Group op.

De glasmaker Glaverbel vliegt -- in tegenstelling tot de meeste verwachtingen -- uit de index. CMB, waarvan sommigen een exit hadden voorspeld, blijft er dan weer in.

De algemene voorspelling dat KBC het grootste Belgische slachtoffer is, blijft overeind. Slechts 30 % van de aandelen van de bankverzekeraar zullen in aanmerking worden genomen om zijn gewicht in de MSCI-indexen te bepalen. Maar KBC blijft wel lid van de index, in tegenstelling tot wat sommige analisten hadden voorspeld.

Voor aandelen die de jongste maanden naar de beurs kwamen, paste MSCI de nieuwe free float-regels overigens al meteen toe. Dat is het geval voor Interbrew, dat dus -- ondanks zijn lage float -- niet zou mogen lijden onder de herwegingen.